Stages

Vlietstede is een erkend Aequor (voorheen Lobas) stage/opleidingsbedrijf voor leerlingen die een opleiding volgen met betrekking tot paardenhouderij en sport, zoals de Heliconopleiding of de opleidingen van bijvoorbeeld de Terracollege's. Verder kunnen er bij ons ook leerlingen terecht die een opleiding volgen in de richting van de dierverzorging.
Al naar gelang je opleiding en interesse kun je bij ons stagelopen bij de Jack Russells en Cavalier King Charles Spaniels (hondenfokkerij en kennel), in de winkel (ruitersportzaak en zadelmakerij) en/of bij de paarden (verzorging en rijden, onderhoud stallen en weide etc). Paardenhouderij of paardensport
Ook als je geen opleiding in de paarden volgt, maar bijv. in de vakantie eens een paar weken helemaal op wilt gaan in de paarden, kun je bij ons stage komen lopen om zo eens ervaring op te doen op een gevarieerd paarden bedrijf.

Eigen paard meenemen naar onze stal is meestal niet mogelijk omdat we niet zo veel boxen beschikbaar hebben hiervoor. Wel kun je vaak hier vlakbij tegen redelijke vergoeding je paard stallen. ( ca. 700 m)


Wat betreft de 'vorm' van de stage kun je met ons alle kanten op, zo kun je bij ons terecht voor stages die steeds één dag per week plaatsvinden of voor langere blokstages. De mogelijkheid bestaat dat je intern bij ons bent, hiervoor staat een kamer tot je beschikking met een eigen douche, kookgelegenheid, TV DVD -speler, magnetron, electrische keuken apperatuur,draadloos internet, enkele fietsen e.d. voor maximaal 2 à 3 stagaires. Je moet zelf zorgen voor de aankoop van eten en drinken en natuurlijk ook zelf koken! Een 'startpakket' om je door de eerste dagen te helpen is aanwezig! Daarna kun je voor alles terecht in het dorp zelf, dat per fiets gemakkelijk te bereiken is (ongeveer 2 km fietsen).
Als je bij ons blokstage loopt, moet je er rekening mee houden dat we, na overleg, van je kunnen vragen om enkele weekenden of zondagen stage te lopen.


Indien je bij de paarden komt stagelopen, verwachten we van je dat je op L-niveau kunt rijden, met meer ervaring ben je natuurlijk ook van harte welkom, maar veel inzet is ook een belangrijk pluspunt. Je wordt verder begeleid door een ervaren instructrice/Z-dressuur amazone die je bijvoorbeeld bijbrengt hoe je een paard Spaanse pas en compliment kunt leren. Met een beetje geluk kun je ook paarden rijden die piaffe of passage kennen, zodat je dat ook eens kunt ervaren. Wanneer wij echter de indruk hebben dat je rijcapaciteiten niet voldoende zijn voor dit soort paarden, zul je niet dagelijks op deze paarden kunnen rijden, maar toch zullen we je indien mogelijk enkele malen laten ervaren hoe Spaanse paarden aanvoelen. Eventueel kun je dan in onze miniponyfokkerij wat longeer- en lange teugelwerk doen of betuigen. In totaal hebben we zo'n 15 á 20 minihengstjes, merrietjes en veulentjes.
Verder kun je natuurlijk het een en ander opsteken over de fokkerij, aangezien we elk seizoen 1 of 2 hengsten ter dekking aanbieden, en over de merrie,- en veulenbegeleiding. Wellicht kun je ook eens op één van onze barokke paarden met ons meerijden in een show of clinic die we door het hele land geven. Voor de leerlingen die bij de Jack Russells / Cavalier King Charles stagelopen is er de mogelijkheid om af en toe ook met de paarden te werken en misschien zelfs ook te rijden.


Het is vanzelfsprekend dat het werken met honden en paarden geen baantje oplevert van 9 tot 5 uur. Soms zul je eens wat extra moeten werken of ons 's avonds moeten helpen met bijvoorbeeld het voeren van de dieren. Ook werkzaamheden zoals uitmesten, vegen, onderhoud van buitenbak en wei horen er natuurlijk bij, naast het verzorgen en rijden van de paarden. Normaal gesproken loop je stage van maandag ±10.00 uur tot vrijdag ± 16.30 uur en daarnaast nog enkele weekenden. Uiteraard ben je dan doordeweeks enkele dagen vrij!
We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer: vanaf station Hoogeveen kun je bus 27 nemen, dan moet je uitstappen bij de halte Coevorderstraat/Jan Knegtweg en van daaruit is het ca. 10 minuutjes lopen.

Het is aan te raden om tijdig (telefonisch) contact met ons op te nemen als je bij ons stage wilt lopen, er is namelijk veel vraag naar een stageplaats op Vlietstede!

Registratienummer Aequor: 41843
Naam bedrijf: "Vlietstede"
Stagebegeleider: L.R. de Gruyter
Tel.nr.: 0528-344206
Email: gruyt102@planet.nl